sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kookoscurry | Coconut curry soup



Tässä thai-tyyppisessä currykeitossa voisi käyttää perunoiden asemasta myös nuudeleita ja kikherneiden tilalla tofua. Resepti inspiroitunut mm. täältä.


Kookoscurry


öljyä
3 kevätsipulia
2 sitruunaruohon vartta
3 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa
3 kaffir limen lehteä (kuivattuja)
suolaa maun mukaan
1 rkl (fariini)sokeria
1 limen mehu ja kuori
5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
maun mukaan sambal oelek –kastiketta (2-3 tl)

5 perunaa
yhden parsakaalin nuput
keltainen paprika, kuutioina
2 dl keitettyjä kikherneitä
basilikaa
kesäsipulin varsia

Hienonna sipulit, inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruoho. Kuullota niitä ja mausteita hetki öljyssä. Lisää perunat ja kaada vettä päälle niin että peittyvät. Keitä perunoita 10 min tai kunnes kypsiä. Lisää kookosmaito, sokeri, limen mehu, loput vihannekset ja kikerneet. Kuumenna kiehuvaksi. Koristele kesäsipulin varsilla ja basilikalla.


English summary

Coconut curry

inspired by 101 cookbooks

Oil for frying
3 spring onions, minced
2 lemon grass stalks, minced
3 garlic cloves, minced
1 tbsp fresh ginger, minced
2 ts ground coriander
2 ts ground cumin
3 dried kaffir lime leaves
salt, to taste
1 tbsp (brown) sugar
1 lime, juice and zest
5 dl water
2 dl coconut milk
sambal oelek, to taste

5 potatoes, cubed
broccoli florets
yellow pepper, cubed
2 dl chickpeas, boiled
basil leaves

Fry onions and spices until fragrant. Add potatoes and water and boil until potatoes are done. Add coconut milk, sugar, lime juice, rest of the veggies and chickpeas. Reheat until boiling. Garnish with scallion greens and serve.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->