keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Terveellisempi tattarigranola | Buckwheat granola


Tämä granola on hiukan terveellisemmäksi muokattu versio perinteisestä muromyslistä, sillä sen muromainen rakenne syntyy öljyn sijasta muussatusta banaanista. Kauran lisäksi tässä on tattaria, jossa on paljon proteiinia ja rautaa. Tämä ei myöskään ole yhtä makeaa kuin kaupan myslit, joten jos haluat tehdä tästä enemmän jälkiruuan ja vähemmän aamupalan, voit lisätä vaahterasiirapin määrää parilla lusikallisella. Granola on muuten hyvä tapa tyhjnetää ne kaapissa lojuvat pähkinä- ja rusinapussien jämät :)


Terveellisempi tattarigranola 

1 dl tattarisuurioita
1 kypsä banaani
1 dl appelsiini- tai omenamehua
2 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl inkivääriä
1–2 tl kanelia
1 ½ dl pähkinöitä kevyesti rouhittuna (esim. saksan- ja hassel)
6 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä

Liota tattarisuurimoita kylmässä vedessä yön yli tai vähintään muutama tunti. Lämmitä uuni 175 'C. Muussaa banaani kulhossa haarukalla. Lisää banaanimössöön appelsiinimehu ja siirappi ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, kaurahiutaleet ja pähkinät. Huuhtele liotettu tattari huolellisesti ja yhdistä muihin aineisiin. Levitä seos leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 10 min. Sekoita kerran ja paista 10 min tai kunnes granola kuivaa. Anna jäähtyä. Lisää rusinat ja pistä puhtaaseen lasipurkkiin.

----------------------
English summary

Healthier Buckwheat Granola

1 dl buckwheat groats
1 ripe banana
1 dl orange or apple juice 
2 tbsp maple syrup (adjust sweetness to taste)
pinch of salt 
¼ ts nutmeg 
¼ ts powdered ginger
1–2 ts cinnamon 
1 ½ dl nuts (any variety, I used hazelnuts and walnuts)
6 dl oatmeal flakes
1 dl raisins or other dried fruit

Soak buckwheat overnight or several hours. Preheat oven to 175 'C. In a bowl smash banana with fork. Add fruit juice and syrup and stir until smooth. Add spices, oats and nuts. Drain and rinse soaked buckwheat and add to granola mixture. Spread it to the baking sheet lined with parchment paper and bake it 10 min. Mix once and bake another 10 min or until it seems dry and crunchy. Take it off the oven and let it cool. Mix in the dried fruits. 

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää ihanalta! Tykkään itsekin käyttää kypsää banaania granolassa/myslissä, tulee tosi hyvät möykyt :)

    VastaaPoista
  2. Sitä parempi granola mitä rouheammat möykyt :)

    VastaaPoista

Olisi kiva kuulla kommenttisi! – I appreciate your comments! :)

PINT IT HOVER BUTTON START -->